“Mini Molière” – Francuski za Decu i Predškolce

 
francuski za decu i predskolce skola francuskog jezika moliere

Francuski za decu i predškolce “Mini Molière”

Deca vide svet drugačije od odraslih. Oni moraju da istražuju, da otkrivaju stvari koje su im do tad bile nepoznate, a najbolji način za to predstavlja igra. Kroz igru deca počinju polako da usvajaju reči i izraze iz francuskog jezika kao i da imitiraju pesmice.

Program

Svakog meseca obrađuju se  teme prilagođene interesovanjima deteta. Pored standardnih tema (boje, brojevi, porodica) obrađuju se i teme koje su sezonskog karaktera kao što su: Nova godina, 8,mart i sl, a takođe deca se upoznaju i sa značajnim međunarodnim praznicima (Međunarodni dan muzike, Svetski dan pozorišta…) kao i sa francuskim običajima . Na taj način dete ne samo što  usvaja novi jezik, već se upoznaje i  sa civilizacijom i kulturom naroda čiji jezik izučava i na taj način širi sopstvene vidike. Tim povodom organizujemo brojne radionice koje predstavljaju zabavan uvod u francuski jezik i kulturu.

Učimo da pišemo

Učenje alfabeta se uvodi u nastavu već od 5. godine starosti deteta. Polazeći najpre od vizuelnog prepoznavanja  slova i njihovog oživljavanja, preko grafo-motoričkih vežbi i učenja slova dete se polako priprema za pisanje pojedinih reči i prostih rečenica na francuskom jeziku.

Opšte informacije:

Trajanje: Kurs traje 10 meseci (septembra-juna)

Broj časova: 2 puta nedeljno po 60min

Fond: 72 školska časa

Cena (mesečno): 5300din

Upis traje tokom cele godine

Ostali naši kursevi: