O Nama

Centar Molière je prva privatna škola specijalizovana isključivo za učenje francuskog jezika. Naš cilj je da podstaknemo širenje ne samo francuskog jezika već i frankofone kulture.

Centar nosi naziv Žan Batist Poklena, poznatijeg kao Molijer, čuvenog francuskog dramaturga 17 veka i jednog od najpoznatijih komediografa svih vremena. Kao što se engleski jezik naziva jezikom Šekspita tako se francuski jezik naziva jezikom Molijera kako zbog pravilnog korišćenje gramatičkih pravila tako i zbog savršene veštine pisanja na francuskom jeziku. Ovaj izraz nastao je u 18. veku, u periodu kada su se Molijerova dela izvodila na svim dvorovima širom Evrope i kada je francuski jezik postao jezik društvene i kulturne elite čiju titulu i danas ponosno čuva. Francuski je vekovima bio i ostao odraz učenosti i kosmopolitizma, jezik kulturnog prestiža.

Centar Molière nudi Vam kurseve za učenja francuskog jezika namenjene svim generacijama, od dece do odraslih. Posebnu pažnju posvećujemo različitim radionicama, kao i specijalizovanim kursevima usmerenim na razvoj određenih aspekata kao što su konverzacija ili stručna terminologija. Svi naši kursevi su usklađeni sa standardima Zajedničkog evropskog okvira za jezike (CECRL).

Naš cilj je da podstaknemo širenje ne samo francuskog jezika već i frankofone kulture. Iz tog razloga u toku godine organizujemo brojne radionice kako bi se polaznici bliže upoznali sa kulturom i civilizacijom naroda čiji jezik izučavaju.

Ono što nas izdvaja je akcenat koji stavljamo na kvalitet rada na učenju francuskog  jezika:

  • Procenat uspešnosti naših đaka na međunarodnim Delf ispitima je 98%.
  • Naši đaci osvajaju prva tri mesta na republičkim takmičenjima.
  • Naši polaznici postižu odlične rezultate na prijemnim ispitima za upis u filološku i bilingvalne gimnazije kao i na prijemnom ispitu za upis na biligvalnu nastavu u OŠ Ribnikar.

Istražite naše kurseve

Centre Moliere - Skola francuskog jezika - Logo
Centar Moliere - Škola francuskog jezika

Prva privatna specijalizovana škola za francuski jezik u Beogradu.

Skola francuskog jezika Moliere Info