Naša Vizija

Francuski kao odraz učenosti i kosmopolitizma

Više od 220 miliona ljudi na pet kontinenata govori francuski jezik. Pored engleskog jezika, francuski je jedini jezik koji se uči u svim zemljama sveta. Takođe predstavlja i zvaničan jezik Evropske Unije, UN-a i velikog broja međunarodnih organizacija kao što su Unesko, NATO, Međunarodni Olimpjski Komitet…

Francuska, ali i druge frankofone zemlje imaju aktivno učešće u svetskoj ekonomiji: Francuska je peta komercijalna sila, treća zemlja po angažovanju stranih investitora i spada u ekonomskog partnera prvog reda. S toga, pored znanja engleskog, poznavanje francuskog jezika daje Vam veće šanse pri pronalaženju zaposlenja na domaćem ali i međunarodnom tržištu rada.

Francuska je takođe i najposećenija zemlja na svetu, treća zemlja po broju stranih studenata ali i zemlja čija se distribucija knjiga i filmova nalazi odmah nakon onih koji dolaze sa engleskih govornih područja.

Najzad, učenje francuskog jezika predstavlja i ogromno zadovoljstvo budući da on predstavlja jezik ljubavi i duha. Jezik na kome je izgrađen veliki deo kulture i civilizacije, na kome je izražena jedna bogata književnost, nauka, umetnost, jezik  koji zbog svoje jasnoće, preciznosti i
konciznosti daje velike mogućnosti izražavanja, jezik čijoj privlačnosti ne može odoleti nijedan prefinjeni duh.

Mi smo prva privatna škola osnovana 2012. godine koja se specijalizovala samo za učenje francuskog jezika. Ono što nas izdvaja je akcenat koji stavljamo na kvalitet rada na učenju francuskog  jezika:

  • Procenat uspešnosti naših đaka na međunarodnim Delf ispitima je 98%.
  • Naši đaci osvajaju prva tri mesta na republičim takmičenjima.
  • Naši polaznici postižu odlične rezultate na prijemnim ispitima za filološku i bilingvalne gimnazije kao i na prijemnom ispitu za biligvalnu nastavu u OŠ Ribnikar.
Centre Moliere - Skola francuskog jezika - Logo
Centar Moliere - Škola francuskog jezika

Prva privatna specijalizovana škola za francuski jezik u Beogradu.