Centar Moliere
Pišem ti pišemProjekat prepiska „Clément aplati“
Skola francuskog jezika u Beogradu - Francuski za osnovce

Projekat prepiska „Clément aplati“

Ove nedelje deca iz Centra Molière su otkrila veoma zanimljiv lik iz knjige Džefa BraunaClément aplati (originalni naslov: Flat Stanley).

Ovo je Clément, koji se jednog dana probudio spljošten kao palačinka. Njemu uopšte ne smeta taj novi oblik, smatra da je vrlo zgodno: na primer, može da putuje i da otkrije nova mesta jednostavno u dobro pečatiranoj koverti.

Iz ove lepe priče je rođen godišni projekat školske prepiske pokrenut 1995. godine od strane kanadskog profesora Dejla Huberta. Princip projekta je da se pošalju spljošteni Clémenti deci iz različitih zemalja koja će Clémentima predstaviti svoje okruženje i svakodnevicu (fotografisanjem i sl.) i potom ih poslati natrag pošiljaocima. Na ovaj način, deca mogu da uče o drugim kulturama i da komuniciraju sa drugom decom u inostranstvu.

U tom kontekstu, mladi učenici Molière Centra već su radili na različitim aspektima karaktera Clémenta: ličnoj karti, njegovom porodičnom stablu, odeći koju on nosi u različitim prilikama…

Uskoro će razmeniti Clémente sa mladima koji takođe uče i govore francuski jezik i na taj način sa njima podeliti svoju svakodnevnicu i kulturu!

Centre Moliere - Skola francuskog jezika - Logo
Centar Moliere - Škola francuskog jezika

Prva privatna specijalizovana škola za francuski jezik u Beogradu.

Skola francuskog jezika Moliere Info