Naša gošća iz Švajcarske!

 
Skola francuskog jezika Moliere Odrasli

Naša gošća iz Švajcarske!

Objavio Centar Moliere u Frankofonija

Polaznike Centra Molijer posetila je naša francuska gošča koja je došla, ne kako bi im predstavila svoju domovinu, Francusku, već zemlju u kojoj radi, Švajcarsku.

Naime, Caroline W. živi u Ansiju, gradu na jugoistoku Francuske, a radi u Ženevi u Švajcarskoj. Njena poseta predstavljala je priliku našim polaznicima da saznaju malo više o ovoj frankofonoj zemlji.

Skola francuskog jezika Moliere Deca

Najmlađi polaznici otkrili su koje su to životinje, predmeti i proizvodi karakteristični za Švajcarsku…

Skola francuskog jezika Moliere Zastava

…  crveno bela zastava, alpska krava sa svojim zvonom oko vrata, švajcarski sat, sir i naravno švajcarska čokolada.

Skola francuskog jezika Moliere Odrasli

Stariji polaznici srednjeg nivoa trebali su na osnovu biografiju jedne misteriozne ličnosti, švajcarskog porekla,  da pogode o kome je reč. Naravno, u pitanju je bio Albert Ajnštajn.

Skola francuskog jezika Moliere Sir i Dezert

A nakon uloženog truda usledila je nagrada: ništa ukusnije nego dobar komad švajcarskog sira “gruyère” posluženog sa hlebom, a za desert švajcarska čokolada…

Skola francuskog jezika Moliere Odrasli 2

Kada je reč o adolescentima i odraslima početnog nivoa, oni su imali predavanje o Švajcarskoj u slikama, a potom su morali da odgovore na pitanja iz kviza. Naravno, čekalo ih je posluženje u vidu sira gruyère i čokolade.

Veliko hvala našoj dragoj Caroline na njenoj poseti, na svemu što nam je pokazala i o čemu nam je predavala, i na svim ukusnim švajcarskim specijalitetima koje nam je donela!

Ostavite Vaš komentar